Tiedotusopin neljännen vuoden opiskelija Heidi Pesosen mielestä Lähteen äärellä –seminaarin kaltaiset tapahtumat ovat tärkeitä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

- Näistä saa aina uusia ideoita omaan kirjoittamiseen. Olen itse menossa keväällä yhteen seminaariin ja ajattelin, että voisin tehdä sinne jotain juuri lähteistä, Pesonen kertoi. Hän vieraili nyt toista kertaa vuotuisessa Journalismin tutkimusyksikön seminaarissa.

 

Pesonen piti seminaarin puhujia kiinnostavina ja teemoja hyvin valittuina. Hän piti hyvänä myös yleisön aktiivista osallistumista keskusteluun. Itse lähteet jäivät kuitenkin Pesosen mukaan hieman pimentoon.

 

- Aika laajoilla kaarilla käytiin asioita läpi. Mielenkiintoisimpia aiheita olivat Bodom sekä loppukeskustelu. Siinä tosin ei tullut mitään voimakasta väittelyä, jossa olisi voinut sanoa toisen pärjänneen paremmin, Pesonen sanoi viitaten Satu Hassin ja Timo Anttilan keskusteluun politiikan lähdekäytännöistä.

 

Timo Anttilalle Pesoselta irtosi kuitenkin pienen mietinnän jälkeen huomautettavaa.

 

- Ymmärrän toki, että kiire asettaa rajat toimituksen työlle, mutta sillä ei silti saisi selittää ylimalkaista suhtautumista asioihin, Pesonen totesi.

 

Joonas Partanen