Turun Sanomien toimittaja Hannu Rintakoski oli päättänyt osallistua seminaariin samalla kun käytti autoaan huollossa Tampereella.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

– Olen täällä pikemminkin sivustaseuraajana kuin keskustelijana. Mielenkiintoisia aiheita on kyllä ollut, kertoi Rintakoski. Sanomalehtijournalistin näkökulmasta Rintakoski kiinnitti erityisestä huomiota keskusteluun ”tavisten” käytöstä uutisjournalismissa.

 

– Taviksen haastatteleminen ei mielestäni ole tarpeen joka jutussa, totesi Rintakoski. Hän arveli olevansa samoilla linjoilla keskustelua vetäneen kollegansa, myös Turun Sanomissa työskentelevän Jutta Högmanderin kanssa. Kadunmiesten tai -naisten käyttö uutisjutuissa on hänen mukaansa muodostunut yleiseksi käytännöksi. Rintakoski tähdensi, että taviskeskustelu itsessään oli tarpeellinen, mutta se ei tarjonnut paljonkaan uutta kokeneelle toimittajalle.

 

– Bodom -juttua olen pyrkinyt seuraamaan enemmänkin lehdenlukijan näkökulmasta. Tämä keskustelu oli kuitenkin paikallaan, sanoi Rintakoski. Iltapäivältä hän sanoi odottavansa erityisesti keskustelua toimittajan ja poliitikon suhteista, johon hän on itsekin perehtynyt.

 

Jonne Renvall