Nelosen uutisten toimittaja Susanna Reinboth korosti esityksessään todistajan arvioinnin tärkeyttä journalistille. Reinboth tarkasteli Bodom-surmien lähteitä ja varsinkin vuoden 2005 oikeudenkäynnin ”yllätystodistajia”.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

OBS-ohjelmassa 10.6.2005 esiintynyt nainen väitti telttailleensa nelihenkisessä seurueessa Bodom-järvellä surmien aikaan, ja Gustafssonin vierailleen seurueineen heidän luonaan. Kuitenkin väitteet mm. telttailupaikan sijainnista ja kyvyttömyys muistaa Gustafssonin seurueen tyttöjen tuntomerkkejä olivat kaikki seikkoja, jotka käräjäoikeus totesi riittämättömiksi. Reinboth huomautti, että toimittajalla on käytännössä ulottuvillaan samat keinot selvittää väitteiden todenperäisyyttä kuin poliisillakin.

 

Reinbothin esitelmä herätti suurta mielenkiintoa yleisössä. Kysymykseen Reinbothin omasta näkemyksestä Gustafssonin mahdollisesta syyllisyydestä, Reinboth vastasi pidättyvästi. Hänen mukaansa pitkää oikeusprosessia tarkasti seuratessa ei voi välttyä omilta ajatuksilta, mutta niitä ei voi julkisesti lausua.

 

Ilja Jalkanen