Europarlamentaarikko Satu Hassi kritisoi mediaa liiallisesta henkilöimisestä uuden ydinvoimalan rakentamisuutisoinnissa. Hänen mukaansa media sortui osoittelemaan yksittäisiä politiikkoja ja puolueita sen sijaan, että olisi arvioinut kriittisesti eri ratkaisuvaihtoehtoja.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Keskustelu vaihtoehtoisista energiamuodoista vääristettiin Hassin mielestä joukkoviestimissä vihreiden valtapyrkimykseksi. Media ei Hassin mukaan kiinnostunut ydinvoimalan rakentamista vastustavien esittämistä tiedoista, jotka olisivat todistaneet ydinvoiman muita energialähteitä saastuttavammaksi vaihtoehdoksi.

 

Hassi kertoi joukkotiedotusvälineiden myös esittäneen valheellisesti, etteivät vihreät tarjonneet ydinvoimalle todellisia vaihtoehtoja. Sen sijaan media antoi kuvan, että ratkaisu tapahtuisi uuden ydinvoimalan ja Venäjältä tuodun maakaasun välillä.

 

Hassin mukaan media ei lainkaan kyseenalaistanut tai tarkistanut sille annettuja tiedotteita laskelmista, jotka Hassin mielestä virheellisesti esittävät ydinvoiman uusiutuvia energialähteitä edullisempana.

 

Sarianne Keltto; Kuva Hannu Kivimäki

17403.jpg