Rikosjournalismin lähteitä koskeneessa yleisökeskustelussa puhutti erityisesti Nils Gustafssonin juuri julkisuuteen tullut 137 000 euron korvausvaatimus. Gustafsson joutui viettämään kaksi kuukautta vankilassa ja lisäksi hän kokee maineensa menneen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

                        

Tampereen yliopiston tiedotusopin opiskelija Tuomas Peltomäki oli sitä mieltä, että Gustafssonin korvausvaatimukset ovat ehkä aiheellisia, koska ihmiset edelleen kyselevät mielipiteitä hänen syyttömyydestään, vaikka häntä ei tuomittukaan.

 

Tampereen työväenopiston johtava opettaja Sirkka-Liisa Häyrynen pohti sitä, miten sanan- ja ilmaisunvapaus rajoittuu, jos jutun julkaisemisesta on olemassa oikeudenkäynnin vaara. Nelosten uutisten toimittaja Susanna Reinboth sanoi, että toimittajan vapaus ottaa kantaa syyllisyyteen on rajoitettu. Demokraattisessa yhteiskunnassa Reinboth pitäisi hyväksyttävänä julkista keskustelua tuomioistuinten päätöksistäkin.

 

Professori Heikki Luostarinen painotti, että julkisuuslaki koskee kaikkia. Asiakirjoja, kuten todistajalausuntojen nauhoja, voi täten käyttää myös uutisoinnissa.

 

Hannele Salmi