Satu Hassin ja Timo Anttilan keskustelun kantavana teemana olivat henkilöimiseen liittyvät ongelmat. Hassi kritisoi sitä, että uutisissa henkilöt nostetaan usein asioiden edelle. Hassi ei pidä henkilöimistä yksinomaan negatiivisena asiana, mutta hänen mukaansa henkilöiminen voi joskus mennä liiallisuuksiin. Lisäksi Hassin mielestä journalistit saattavat kirjoittaa negatiivisia juttuja henkilöstä siksi, että tämä ei miellytä heitä. Persoonallisten piirteiden tai ulkonäön sijaan kritiikki tulisi Hassin mukaan kohdistaa poliitikon tekemiin päätöksiin. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Anttila puolusti politiikan journalismin henkilöimistä sillä, että muukin uutisointi on hyvin henkilökeskeistä. Hassikin myönsi, että uutisoinnin henkilöiminen on usein väistämätöntä.

 

Hassin mukaan jotkin poliitikkojen eleet uutisoidaan todellisina, vaikka ne on tehty vain julkisuutta varten. Anttilan mielestä tällaiset julkisuustemput voivat joskus todella olla uutisen arvoisia. Lisäksi journalistit ovat Anttilan mukaan kriittisiä näiden temppujen uutisoinnissa, sillä teko käännetään usein poliitikkoa vastaan.

 

Anttila korosti sitä, että negatiiviset uutiset ovat yleensä suurempia uutisia kuin positiiviset. Poliitikonkin on opittava hyväksymään tämä seikka. Anttilan mukaan on myös muistettava, että toiset ihmiset ovat taitavampia markkinoimaan itseään kuin toiset. Tämän ansiosta nämä ihmiset myös pääsevät helpommin julkisuuteen.

 

Tuija-Leena Luoma